zaterdag 24 augustus 2013

Angst is niet reëel


Men lijdt het meest door hetgeen men vreest! Angst zit tussen je oren en is niet reëel. Gevaar is wel reëel dus belangrijk om het verschil te onderkennen. 

Deze blog daagt je niet uit om jezelf in gevaar te brengen. Maar daagt je uit om af te rekenen met jouw angsten die je verlammen en weerhouden van die dingen waar je blij en gelukkig van wordt.

Ken jij jouw angsten? Hoe beperken ze jou? Wat zou je doen wanneer je niet bang zou zijn? Het helpt om eens uit je comfortzone te stappen. Iets te doen wat je nooit eerder gedaan hebt omdat je het eng vindt. 

Ja daar is moed voor nodig en iets nieuws doen pakt niet altijd goed uit maar als het wel goed uitpakt dan krijg je er een enorme kick van. 

En als het niet goed uitpakt? Dan vergaat de wereld niet en je weet dat je dat niet vaker hoeft te doen omdat het niet bij je past.

Alles waar je aandacht aan schenkt dat trek je aan. Zo ook bij die dingen waar je bang voor bent. Wanneer je ergens bang voor bent dan geef je het aandacht. Je maakt de kans groter dat waar je bang voor bent ook echt gaat gebeuren.


Kijk eens met andere ogen naar jouw angsten, wat zou je doen als je niet bang was? Geeft dat geen bevrijdend gevoel? Gewoon doen dus!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten